torstai 15. marraskuuta 2012

Pienen hurjapään tossutesti

Meidän vauva kävelee ja juoksee... Muksis otti ensimmäisen askeleensa ilman tukea 10 kuukauden iässä. Nyt reilun 11 kuukauden iässä vauhti on kova. Kävely sujuu jo tosi hyvin ja kun oikein innostuu, niin juoksuksihan se menee. Kuhmuilta ja kyyneliltä ei voi välttyä, mutta hyvät jarrut jaloissa kyllä vähentävät muksahduksia. Meillä on myös kylmät lattiat, joten pikkuiset varpaat tarvitsevat myös lämmikettä talven tehdessä tuloaan. Havahduin huomaamaan, että meille on kertynyt aikamoinen kasa jarruttavia jalkatuotteita. Laitetaanpa tossukasa pienen hurjapään jarrutestiin!


Ensimmäisenä testataan perinteiset liukuestesukat eli jarrusukat. Meidän jarrusukat on ostettu Prismasta ja Halpahallin alelaarista. Kunhan sukka on oikean kokoinen on pito ollut ihan hyvä. Parhaan mallisia ovat ollet ihan tavalliset napakat nilkkasukat. Erehdyin ostamaan yhdet suloiset polvisukat. Eivät oikein toimineet. Ne valahtivat nilkkoihin ja pian pois jalasta ihan kokonaan. Jarrusukan pohjan pitoon vaikuttaa mielestäni "jarrun" koko ja muoto, mikä on melko luonnollistakin. Meillä on toiminut parhaiten pohja, joissa yksittäinen jarrupala (heheh) on mielummin vähän isompi, kuin perinteinen nuppineulan pään kokoinen piste. Miinuksena jarrupalojen tehon heikentyminen pesussa. Edullinen hinta toki kompensoi tätä miinusta.


Nahkapohjasukat eli kotoisasti kerhotossut löytyvät varmaankin 98 % lapsiperheistä. Tossukat pysyvät ihan hyvin jalassa, mutta Muksiksen kapea jalka muljuu pohjassa niin, että lapsi askeltaa välillä sauman päälle. Mies katseli Muksiksen menoa ja tokaisi "ota nuo pois, lapsellehan tulee lättäjalka". Tiedä tuosta... Mutta pohjan pito on ihan hyvä ja lämpöiset ja ihan söpöt ovat. En jostain syystä ihan kamalasti pidä tuosta yläsaumasta. Se minun silmissä miinukseksi.


Collégien on tossututtavuus Ranskan maalta. Nämä ovat niiiiiiin suloisia ja kuoseja on lukemattomia. Tossun pohja on pehmeä ja ilmava ja tuntuu pitävältä. Pohjan materiaalina on kumi ja näillä voi juoksennella kesäkeleillä myös ulkona. Testausta haittasi valitettavasti se, että tossut ovat vielä hiukan liian isot testivintiölle, joten nämä muljuivat ihan joka suuntaan. Jämäkkä, joskin erittäin taipuisa pohja tuntui hiukan kummastuttavan Muksista. Lopputulos on näkyvillä alimmassa kuvassa. Ulkonäöstä iso plussa!
Tämän erittäin tieteellisen testin tulos oli, että perinteinen jarrusukka toimi näin pienellä parhaiten. Vaikka pohjan pito tossuissa oli parempi, oli kävely luontevimman näköistä ja sukka tuntui haittaavan taapertajaa kaikista vähiten. Ennustan, että muutaman kuukauden kuluttua nuo collagenit kiilaavat sukkien rinnalle, kunhan kävely vielä vähän kehittyy ja jalka kasvaa. Ja joo, myönnän, koska nuo veivät söpöydellään sydämeni! Miten teillä jarrutellaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti