keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ja nyt askarrellaan, eiku....

Muksiksen 1-vuotissyntymäpäivä lähestyy ja tiedossa on tietenkin juhlat. Rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Aikaisemmat järjestelyt ovat olleet pääosin aikusten juhlia, joissa suurinta roolia ei ole näytellyt koristelu. Lasten juhlissa parasta on ihanat lapselliset koristeet. Blogit ovat pullollaan toinen toistaan upeampia askarteluideointisessioiden tuloksia, joissa näkyy luovuus, kekseliäisyys ja näppärät askartelijan kätöset. Eikös tämä ole melkeimpä kunnon äitibloggarin velvollisuus? Oli tai ei tämä bloggari joutuu myöntämään, että tämän äidin kätösillä ei edellä kuvattuja askartelusessioita pidetä. Täytyyhän Muksiksen(äidin) kuitenkin synttärinsä saada, joten jotain oli keksittävä.

Teema tipahti syliini, kuin itsestään. Täydellinen mekkopakkomielle oli valmis, kun näin kuvan Bang Bang Copenhagen Arlequin-mekosta. Kuumeisen googlettelun tulos oli, että ei ole, loppuunmyyty ihan kaikkialta. Toivuttuani pettymyksestä, ehdin jo hädissäni hankkimaan toisen Bang Bangin mekon, kun eräällä Facebook-kirppiksellä tuli myyntiin THE mekko. Eli kyllä, sirkus on tullut kaupunkiin!Teema on valittu, sitten ne koristeet? Tässä vaiheessa köyhän ideoijan pelastus on Pinterest. Hakusana "circus theme"tuottaa tulosta. Minun silmääni miellyttää vintage henkinen kattaus. Tarkemmalla tutkimuksella paljastuu, että valtaosa näistä ihanuuksista on ensimmäisessä kappaleessa mainittujen martastewartien luomuksia. Törmäsinpä muuten itse Marthankin artikkeliin sirkusjuhlien järjestelemisestä. Jopa minäkin ymmärrän kaikessa tässä luovuuden köyhyydessänikin, että koristeet ovat nyt kaiken a ja o, mutta huolimatta ohjetulvasta, askarteleminen ei nyt tule kysymykseen.

Sitten vaan kaupoille! Kaikki Pinterestin upeat juhlakuvat ovat luoneet alitajuntaani tietynlaisen kuvan kattauksesta ja suurin osa myynnissä olevista koristeista ei sopinut tähän kuvaan. Erittäin sitkeän googlesession tuoloksena löytyi Jelly and Blancmange, jonka valikoimat olivat juuri oikeat. Jippii, kattaus on valmis ja siitä tulee hieno! En taida kuitenkaan paljastaa, mitä tilasin.Ennen kuin päästään juhlimaan, pitäisi vielä päättää tarjoilut. Voi kääk! Tarjoilut haluaisin tehdä itse. Leipominen ei myöskään ole suurin vahvuuteni, mutta en ole täysin toivoton. Tämän hetkinen menu näyttää jotakuinkin tältä:

Täytekakku
Cookie pops 
Irtokarkkeja
Tikkareita
Popcorn
Sipsiä
Voileipäkakku tai hot dogs

Miltä kuulostaa? Tässä menussa on se hyvä puoli, että varsinaista leipomista on melko vähän. Loppu on sitten enemmän tarjolle laittamista. Emännöidessäni juhlia pyrin aina siihen, että tarjottavat olisi mahdollisimman helposti esillepantavia ja että pöytä voi juhlien kuluessa vaan nopeasti täydetään ilman koristelemista tai lämmitämistä. Näin jää enemmän aikaa seurustella ihanien vieraiden kanssa.


Suolaisista tarjottavista hodarit sopisivat paremmin teemaan, mutta kylmänä tarjoiltava suolainen olisi järkevämpi valinta. Voileipäkakku on niin hyvää, mutta alkaako se olla aika kasari? Tuo suolainen tarjottava vielä vähän mietityttää. Tässähän lapsellinen äiti jo ihan innostuu, miten jaksaisi vielä kuukauden odottaa! Miten te olette toteuttaneet teemajuhlia ja mikä on sinun bravuuri tarjottava?

2 kommenttia:

 1. Wow! Sirkusteema on loistava idea. Ja miten ihan mekko! Meidän neidin 1-vuotissynttärit on nyt tulevana sunnuntaina ja meillä on vain väriteema: puna-valkoinen. Oon hieman innostunut, kun tähän aikaan vuodesta löytyy kaikkea kivaa niin helposti.

  Samanlaiset pillit on hankittu kuin teillä. Ollaan juotu parikymmentä pientä tuoremehua lasipulloista, jotta saadaan semmoiset kivat pullot punaiselle mehulle ja niihin oon jo väkertänyt kiinni pienet kärpässienet punaisella hamppunarulla.

  Makeiksi syötäviksi meinaan tehdä valkoisella sokerimassalla päällystetyn täytekakun, jonka koristelen punavalkoiseksi, sit pieniä cupcakeja, cakepopseja ja perinteisiä suomalaisia herrasväen pikkuleipiä (jotta pysyy jalat maassa näiden jenkkitrendien seassa, heh). Suolaisiksi tarjottaviksi väsään rieskawrappejä punavalkoisiin paperipussukoihin ja sit pieniä pizzoja, joihin aion tökkiä washiteipeistä askarreltuja viirejä. Ai niin ja sit oon vielä pessyt ison kasan Piltti-purkkeja, joissa on punavalkoiset kannet. Niihin laitan jotain karkkeja lapsille ja ideana olis, että saavat ottaa purkin kotiin mukaan. Niin ja Tiimarista löytyi punavalkoisia karkkikeppejä 12 kpl paketti parilla eurolla.

  Oho, nyt kun kirjoitin nuo, niin tuntuu, että onkohan mulla vähän lähtenyt lapasesta, kun kyseessä on kuitenkin 1-vee neiti, joka ei itse tajua juhlista vielä mitään. Noooo... mitäpä tuosta. Samaa teemaa käytänkin sitten seuraavat 12 vuotta ;)

  Sun tarjottavat kuulostaa musta upeilta ja sopivat sirkusteemaan just hyvin. Voileipäkakku ei ehkä ole trendien huipulla tällä hetkellä, mutta miksi pitäisikään olla, kun se on niin hyvää? Voihan senkin koristella sirkusteemaan sopivan värikkääksi.

  Oot kadehdittavan ajoissa suunnitellut teeman, vaatteet ja tarjottavat. Mä olin ajatellut vain jotain jouluisia kekkereitä, mutta inspiroiduin pari viikkoa sitten noista punavalkoisista jutuista ja se olikin sitten siinä.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta kuulostaa Kaisa! Ja noi sun tarjottavat, tuli nälkä :) Hehe lapasesta saa lähteäkin, niin mullakin.... Mä niin innostuin tosta mekosta, että en malttanut olla suunnittelematta, yleensä jää kaikki kyllä viimehetkeen.

  VastaaPoista