tiistai 4. joulukuuta 2012

Yllätyksiä joulumarkkinoilla

Sunnuntai on meidän löysäilypäivä. Se on Isi Isisen viikon ainoa vapaapäivä. Sunnuntait pyhitetään ihanalle perheajalle ja silloin tehdään vaan mukavia juttuja. Viime sunnuntain ainoa ohjelma oli joulumarkkinat Friitala-talossa. Pakkauduimme toppaan ja untuvaan ja nokka kohti Ulvilaa.Joulumarkkinat tarjosivat perinteistä menoa, ei mitään yllättävää. Todella paljon ihmisiä, villasukkia ja piparkakkutaloja sekä muutamia suloisia käsityökojuja. Sen sijaan minulle oli täysi yllätys, mitä ihanuuksia Friitala-talo pitää sisällään ihan arkenakin. Friitala-talo on vanha nahkatehdas, jossa pitävät majaa parisen kymmentä pientä yritystä, kuten Sisustusmyymälä ja Entisöintiliike Sagan, joka myy muun muassa Kartellia, By Nordia ja paljon muuta.


Eilen design pitää sisällään aivan ihania omia designejä kierrätysmateriaaleista ja muiden merkkien ekologisia tuotteita pääasiassa lapsille. Valikoimista löytyy muun muassa Moloa, Småfolkia ja hurmaavaa Paapiitä. Huomioni kiinnitti erityisesti Paapiin tee se itse-setti. En ole tällaista ennen nähnytkään ja siinäpä vaikka ihana lahjaidea.

Jouluheräämisen kokeneet silmäni levähtivät lautasiksi, kun astuin sisustusliike VillaSallan liiketilaan. Pöydät notkuivat toinen toistaan ihanampia joulukoristeita, pieniä liikuttavia lasisia enkelinsiipiä ja joulukuusen koristeita lukuisissa väreissä ja muodoissa. Puhumattakaan Mailegin pikkuruisista hiirihahmoista ja tontuista. Mopohan siinä lähti käsistä...
Olen edelleen ihan puullaa päähän lyöty tästä desingin ja kauniiden esineidein keitaasta. Kangastus se ei ollut, eihän? Täytyypä käydä tarkistamassa tässä piakkoin!


 ps. Joulukuume nousee...

4 kommenttia:

 1. Takkikateus näillä pakkasilla!
  Ja mitä joulukoristeita, nam...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää huolis muuta vaikka hinta onkin ihan hävytön toi on niiiiiiin lämmin ja kaikin puolin ihana! Mä luulen, että joudun joku päivä hakemaan vähän lisää noita killuttimia. Muutama herkku vielä kummittelee.

   Poista
 2. Ihana paikka! Olisikohan vastaavaa pääkaupunkiseudulla?
  A

  VastaaPoista
 3. Hmmm.... Oliskohan, enpä osaa sanoa. Ei kyllä tule mieleen ainakaan noin söpösti kaikki samassa talossa.

  VastaaPoista