torstai 13. joulukuuta 2012

Söpönä sisällä

Vuorossa on katsaus Muksiksen sisävaatteisiin. Olen poiminut tähän vaatteita, joita meillä eniten käytetään tai jotka ovat äidin söpöysasteikolla korkeimmalla, osittain sama asia. Monet vaatteista ovat jo vilahtaneet aikaisemmassa postauksessa.  Laitan näihin linkin, niin voit käydä vilkaisemassa, miltä vaate näyttää lapsen päällä.

Jokaisen vaatteen ensisijainen vaatimus on se, että lapsen on mukava olla se päällä. Vaate ei saa kiristää, puristaa, kutittaa eikä vaikeuttaa liikkumista. Seuraava kriteeri on (joo olen turhamainen materialisti) vaatteen ulkonäkö. Yritän myös ostaa vaatteita, jotka sopisivat keskenään yhteen. Tämä ei tarkoita sitä, että maailman kirjat menisivät sekaisin, jos Isi Isinen on käyttänyt mielikuvitustaan pukemisessa. Mutta onhan se kivempi jos ei nyt sentään värit riitelisi. Lasten vaatteiden käyttöikä on tässä vaiheessa hyvin lyhyt. Tästä huolimatta pyrin ostamaan laatumerkkejä, vaikka ne hintavampia ovatkin. En tykkää venähtäneestä ja virttyneestä vaatteesta ja valitettavasti useat edullisemmat merkit lörpähtävät muutamassa pesussa. Laatumerkkien etu on myös se, että vaatteen saa helposti myytyä uuteen kotiin.

Perusvaate numero yksi on meillä edelleen body. Alla neljä suosikkibodyä.Violetti on Gro Companyn, ihana pingviini on Soft Galleryn, suloinen Mini Rodinin rusettibody on kirppislöytö ja silmäbody on Bobo Chosen.En malta olla ihmettelemättä tässä yhteydessä lasten vaatteiden mitoituksen vaihtelevuutta. Eikö jossain vaiheessa annettu direktiivi kananmunien koostakin, voiskohan lasten vaatteistakin.... Tässä on päällekkäin edellisten kuvien bodyt.  Ja nämä kaikki bodyt ovat siis meillä nyt käytössä ja sopivia. Musta Mini Rodini on 80/86, harmaa Bobo Chose on 18-24 kk, Soft Gallery on 12 kk ja Gro Company 12 kk. Ja juuri kun luulen selvittäneeni jonkin merkin mitoituksen, seuraavan malliston mitoitus on täysin erilainen. Suosittelenkin kääntymään hyvän asiakaspalvelun vaateliikkeen puoleen ja kysymään mitoituksesta. Voin varauksetta suositella Lilla companya ja Pikku Otusta. Lähes kaikkia tämän postauksen merkkejä löytyy muuten jommasta kummasta liikkeestä. (Ja tämä ei ole sponsosoitu mainos, olen vaan erittäin tyytyväinen asiakas.)
Leggarit ovat eniten käytetty alaosa. Valtaosa on Pomp de Luxin viime kesän alennusmyynneistä. Malliltaan ovat juuri oikeat Muksikselle ja kuosit ovat ihania, mutta nyppyä niihin on kyllä aika nopeasti tullut. Mahtaako nyppyyntymättömiä ollakkaan? Sellainen vinkki, että nyppyjen määrä on vähäisempi, jos muistaa pestä leggarit ja sukkahousut aina nurinpäin.


Tunnustin jumppisrakkauteni täällä. Ja tässä ystäväiset on Mini Rodinin frillahaalari, jota hehkutin. Aivan ihanan paksua ja pehmeää kangasta. Tämä on niin suloinen! Tulisiko tätä jossain ihanissa keväisissä väreissä?Collegevaatteita meillä on muutenkin paljon. Paita tai mekko lämmittävät sopivasti talvella ja nuo Mini Rodinit ovat lisäksi niin syötävän suloisia! Krokotiilicollari ja pingviinihame ovat vanhempaa mallistoa ja molemmat hankittu käytettyinä.


Eräs lempimerkeistäni on Shampoodle. Nuo vekkulit raitapöksyt vilahtivat isänpäivä postauksessa. Söpön ulkonäön lisäksi, housut on joustavat ja mukavat päällä. Olen täysin myyty viininpunaiseen verkkaripukuun ja erityisesti sen innovatiivisuuteen. Nimittäin nuo pitkät resorit hihoissa ja lahkeissa tuovat puvulle todella pitkän käyttöiän. Tällä hetkellä käännän resorin melkein kaksinkerroin. Kasvuvaraa on siis ainakin 5 cm, ehkä jopa enemmänkin. Ja mikä parasta, napakat hihansuut eivät käännettynäkään roiku ja lökötä, mitä inhoan. Tykkään, meillä on tuollainen myös toisessa värissä.


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä juhlavaatteet ja söpöstely vaatteet! Tämän kategorian ylivoimainen suosikkimerkki on Bang Bang Copenhagen. Tykkään merkin tyylistä aivan älyttömästi. Nämäkin vaatteet ovat toimivia ja lapsen päällä mukavia. Rakastan niiden leikkisyyttä ja lapsekkuutta.


En ole merkkiuskollinen, mutta kuten postauksista voi päätellä tämän hetken suosikkimerkit ovat Mini Rodini, Soft Gallery ja Bang Bang Copenhagen. Pyrin löytämään kaikki peruskäyttövaatteet joko alennuksella tai käytettynä. Toki ostan myös joskus myös normaalihinnalla, jos oikein hullaannun. Pian alkavatkin alennusmyynnit ja sitten saavat vuoron uudet mallistot. Mitähän ihanaa ensi kevään mallistoista löytyy? Onko sinulla suosikkimerkkiä- tai vaatetta, jota ilman lapsesi(et) selviydy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti