tiistai 11. joulukuuta 2012

Paukkupakkasilla pihalle

Olen onnistunut pakoilemaan vaunulenkkejä paukkupakkasten taakse. Tuossa yhtenä päivänä mittari näytti - 18 astetta ja olin vähällä lykätä Muksiksen rattaissa pihalle ja asettua sohvan nurkaan peiton alle. Otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni ja päätin, että nyt on mentävä, ei tekosyitä. Meidän talvivaatteen, joista kerroin aikaisemmin, pääsivät nyt todelliseen testiin. Tämä vuori on minun ja Muksiksen vaatteet ja viltit, joilla suojasin meidän purevalta pakkaselta.
Äidillä oli päällä:
- Cubuksen kerrasto (yllättävän hyvä hinta-laatusuhde)
- Collari
- Toppahousut
- Canada Goose Expedition parka
- Kaulahuivi
- Sauna pipo
- villasukat

Muksiksella oli päällä:
- sisävaatteet (body ja sukkikset)
- FUB villahousut
- äitiyspakkauken villahaalari
- mummun villatakki
- Ruskovillanmerinovilla kypärähattu
- mummun villapipo
- mummun villasukat x 2
- äitiyspakkauksen toppatöppöset
- toppahaalari

Aivat ehdottomat talviasusteet ovat mummun neulomat villapipo, villasukat ja tumput. Villapipon alle laitan vielä Ruskovillan merinovillaisen kypärämyssyn ja ei tule kylmä.


Kolme kerrosta vaatetta toppahaalarin alle sujahti. Tuo haalari on kyllä melko ohut. Mini Rodinin pandahaalari olisi lämpimämpi, mutta tuntuu kauhean jäykältä rattaisiin. Lisäksi tuon Mini A Turen tuo kietaisuominaisuus on loistava erityisesti rattaissa. Tuommoisilla tamineilla siis rattaisiin ja bugaboon toppapussin. Sinne peitoksi Mamas & Papasin torkkupeitto, flecepeitto ja vielä kaiken päälle ystävältä lainassa oleva ihana villainen huopa.


Kävelimme tunnin verran ja minulle tuli ihan vähän kylmä poskiin, leukaan ja takareisiin kävelyn loppuvaiheessa. Päästä ja ylävartalosta oli jopa kuuma. Muksis nukkui tyytyväisenä koko ulkoilun ajan ja herätessään oli ihan lämmin. Posket toki olivat vähäsen kylmät ja piienet varpaat olivat ihan hitusen viileät, mutta eivät vielä kylmät. Onkin muuten ihan uskomaton ero vaunujen ja rattaiden lämpötilassa, vaikka meillä on rattaissakin Bugiksen lämpöpussi. Jalkojen suojaamiseen kannattaakin todella kiinnittää huomiota.
Aivan ihana talvinen kävely ja nyt voin todella sanoa, että ei ole tekosyitä, ulos vaan vaikka vähän paukkuisi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti