perjantai 26. lokakuuta 2012

Meidän naisväen päällysvaatteet - välikausi

Syksy- ja talvipukeutuminen ja erityisesti tuon pikkuihmisen pukeminen ovat aiheuttaneet minulle harmaita hiuksia. Mikä on tarpeeksi lämmin, mutta ei liian kuuma? Mitä rattaisiin, mitä lumileikkeihin....
Mitä itse pukisi päälle? Meidän perheen ulkoilut rajoittuvat tällä hetkellä kaupassa käymiseen ja vaunulenkkeihin. Muksis nukkuu lisäksi kahdet päikkärit ulkona rattaissa. Sen verran kova on neitokaisen vauhti, että uskoisin tämän talven aikana tuohon repertuaariin lisäyksenä myös lumessa ryömimisen, seisoskelun ja pulkalla hurjastelun. Ihan kamala kasa takkeja ja haalareita sitä onkin kertynyt, esittelen nyt ne kaikki ja lupaan palata kevätauringon koittaessa teemalla "jälkiviisastelua". Esittely tapahtuu kahdessa osassa, jotta postauksesta ei tulisi ihan valtava.

Aloitetaan syyssään vaatteista eli +15 asteesta aina nollaan eli otsikolla välikausi. Talvesta riippuen voi toki soveltua myös Suomen talveen. Olen löytänyt itselleni parhaat takit jo jonkun aikaa Henry Lloydiltä. Merkillä on minun silmääni miellyttäviä ja toimivia vaatteita. Isona plussana on Helsingin liikkeen superihana palvelu, terkkuja vaan sinne! Minulla on ollut käytössä punainen goretex purjehdustakki tuulisella säällä jo melkeimpä 15 asteesta aina pariin asteeseen. Lähestyttäessä paria, olen sujauttanut alle joko villapaidan tai kuvassa näkyvän soft shell-takin. Tätä takkia olen käyttänyt reippailla kävelyillä noin 10 asteesta lyhythihaisen aluspaidan kanssa, aina eilisen muutamaan miinusasteeseen. Eilen lisäsin alle pitkähihaisen aluspaidan lisäksi ohuen hupparin. Molemmat takin pitävät tuulta todella hyvin ja solft shell on jopa yllättävän lämmin.
Muksiksen ulkovaatteet syyskeleillä ovat olleet seuraavat. Racoonin ihanan pehmeä ja käytännöllinen fleecehaalari. Ehdoton vaatimus fleecepuvun osalta oli kääntöhihat- ja lahkeet. Ne ovat osoittautuneet todella käyteviksi vaunuihin laitettaessa ja muutenkin. Fleece on ollut tosi hyvä rattaissa. Olen peitellyt Muksiksen vielä puuvillapeitolla tai fleecepeitolla riippuen ilman viileydestä.

Meidän rymysetti eli Fixin setti koostuu kuoritakista, fleecetakista ja kuorihousuista. Setti on hankittu käytettynä ja tarkoitettu nimensä mukaisesti pihalla rymyämiseen. Tähän saakka se on ollut päällä yhden kerran. Tällöin Muksis seisoi surkean näköisenä keskellä pihaa ja tömpsähti pepulle! Koko on reilu, joten toivon sen mahtuvan vielä keväällä.


Yleiseen söpöstelyyn on Brumsin ihana röyhelösomisteinen tikkitakki. Jonkin verran tätä on käytetty, mutta useimmiten tämän on kuitenkin sivuuttanut käytännöllinen ja mukava fleecehaalari. Kevääksi täytyy hankkia jotain uutta ihanaa. Tämä taitaa jäädä pieneksi pian. Ja pitäähän jokaisella pienellä olla yksi vähän epäkäytännöllinen, mutta niin suloinen söpöstelytakki.
Mitkä ovat olleet teidän suosikkivaatteet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti