lauantai 14. heinäkuuta 2012

Single espresso & simppelit kauralastut

Kävin eilen aamulla ihastelemassa ystävän pikkuruista vauvaa. Tuoreelle äidille on kiva viedä jotain pientä hyvää. En ehtinyt kauppaan, joten jotain piti keksiä kotona olevista aineksista.  Muistin nämä superhelpot ja nopeat kauralastut. Tämä resepti on kesäillan pelastus, kun tekee mieli jotain hyvää ja kaappi ammottaa tyhjyyttään. Keksejä jäi vielä kotiinkin ja maistui myös aamulla espresson kanssa nam!




Kauralastut 30-40 kpl

100 g  voita
3 dl     kaurahiutaleita
1 rkl    vehnäjauhoja
1 tl      leivinjauhoa
1 dl     sokeria
1/2 dl  fariinisokeria (tai 2-3 rkl siirappia)
1 tl     vaniljasokeria

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita muut ainekset kulhossa, fariinisokeri viimeisenä. Lisää lopuksi jäähtynyt voi ja sekoita tasaikseksi massaksi. Anna levätä noin 5 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tiputtele  taikinakökköjä leivinpaperille ja jätä tilaa keksille levitä. Paista kesitasolla noin 5-8 minuuttia. Vahdi, ettei pala!

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti